DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

 

 

 

10.12.2012

Uplynulé dva měsíce jsme strávili hlavně na honech, letos jsme toho stihli požehnaně, oba kluci mi dělají velkou radost a jsou chváleni, což potěší ještě víc, stejně jako další a další pozvánky na lovecké akce - bohužel všechno nestihneme:-)

Co jsme ale stihli s Benjim, je jeho letošní jediná výstava - ADVENTNÍ VÝSTAVA COCKER CLUBU V BRNĚ se nám moc líbila, atmosféra byla sváteční, cukroví a svařáček, lidi na sebe milí a příjemní, prostě pohoda. být výstavy takhle fajn, snad nás i baví. Benji se předvedl ve třídě pracovní a od pana Davida Todda získal V3 a pěkný posudek, takže jsme spokojeni, s ohledem na Benjiho spíše pracovní kondici - řekla bych, že moc takhle nasvalených psů na výstavě nebylo, druhou stranou mince je ovšem srst, na zem ji asi nikdy mít nebude (díkybohu:-))). Naše vrchní kadeřnice, řidička a kamarádka Ivana Růžičková byla zato veleúspěšná, její desetiměsíční černá Tuci alias Tučňák získala Best of Junior a pak i Best of Breed - gratulujeme! Výstavy se zúčastnil i Benjiho syn Alex Thurn Taxis. Panu rozhodčímu se líbil, získal pěkný posudek, musí jen dozrát a hlavně paní majitelka musí trénovat handling. Takže zatím VD. Cesta domů byla celkem dobrodružná, husté sněžení na dálnici vážně nic moc.

Za foto děkuji Magdě Dzurkové!

    

10.10.2012

Začala nám sezona honů a naháněk, zatím jsme stihli naháňku na Ostráku, kde se střelilo 14 prasat, pak naháňku na vysokou na Sněžníku, kde střelily 4 laně a také první hon u nás ve sdružení, kde se stříleli bažanti. Benji je už mazák, krásně hledá, slídí, hlásí a to dokonce i u kusu. Zároveň je ovladatelný. Letos s námi začal chodit i Viggo, zatím se spíš rozkoukává, ale už si také pár kusů prohnal, krásně se vrací a o střelenou zvěř jeví enormní zájem.

Pár fotek z našich loveckých výletů najdete ZDE.

27.10.2012

Dnes je opět den, který zahřeje u srdce. Viggo si opravil známu ze ZV, v MS Sulice (tedy u nás doma), je odešel v první ceně, s trojkovou hlasitostí. Jsem nadšena jeho prací navzdory počasí, které trpaslíkovi opravdu nepřálo, pršelo a pak i sněžilo.

No a Benjiho dcerka Aleesha Viola Fragoli dnes ve třetí ceně absolvovala PZ. S ohledem na to, jak hnusně je a že je Aleeshe teprve rok, jde o skvělý výkon - zvlášť když body měla na první cenu, do třetí ji odsunula neprokázaná hlasitost. Moc gratuluju!

22.9.2012

A zkouškujeme dál - Viggo alias Bodláček z Florianova panství úspěšně absolvoval ZN s 84 body a časem 12 sekund se umístil na 3.místě /se stejným časem jako dvě fenky/. Získal tak svou první kartišku lovecké upotřebitelnosti a je to už velkej kluk:-).

No a jinak chodíme na kachny - to je teď naše nejčastější víkendová životní náplň. Benji letos maká opravdu skvěle. Bu´d je ta kartička s LUP zázračná nebo se mu to rozleželo v hlavě:-).

 

1.9.2012

Benji absolvoval podzimní zkoušky. Došel ve třetí ceně díky limitní známce z vlečky (to byly nervy). K upotřebitelnosti na barvě tedy konečně přidal i upotřebitelnost na honech na drobnou:-). Zkoušky pořádal OMS Jičín v honitbě MS Mlázovice a byly moc povedené a příjemné, do Jičína na zkoušky se jistě ještě podíváme.

28.8.2012

CHS Z Jedovarské samoty jsou na prodej poslední dvě štěňátka po Benjim - chlapeček Ceasar a holčička Cindy!

21.7.2012

Na letním táboře byla i naše dcerka Aleesha Viola Fragoli - děkujeme za fotky!

   

 

19.7.2012

Všechna štěňátka z CHS Horní Jirčany už mají nové páníčky.

Pokud toužíte po kokřím štěňátku, Benji má ještě potomky v CHS Z Jedovarské samoty,

dále vřele doporučujeme štěňátka v CHS Z Dubolky:-)

 

14.7.2012

Byli jsme na táboře s Horys Lovem a jako vždy se vydařil. Mou skupinku malých plemen tentokrát krom Benjiho a Vigga tvořili kokříci Amálka a Aira, bordík Ron, velššpringršpanělka Gina a barvářka Bee, všem to v mezích jejich zkušeností moc šlo, Viggo dokonce nosí kachnu z vody.

Fotky z tábora najdete ZDE.

  

 

30.6.2012

Štěňátkům v Jirčanech (N vrh Z Horních Jirčan) je 5 týdnů a jsou nádherná. Máme ještě dvě holčičky volné -jednu hodně tmavou a druhou světlejší, obě jsou vhodné pro zájemce o myslivost, psí sporty nebo aktivního společníka.

                      
 

21.6.2012

Dnes se narodila Benjiho  štěňátka v CHS Z Jedovarské samoty - máme 5 holek  a 2 kluky, všechny modré.

                               

26.5.2012

Dnes se narodil třetí vrh po Benjim - matkou je Jess z Horních Jirčan, máme 6 modrých běloušů, 4 holky a 2 kluky. Kdo by chtěl kokra s pracovními předpoklady a za slušnou cenu, ozvěte se. Oba rodiče DKK 0/0, otec PRA clear a FN clear. Benji využíván v lovecké praxi, matka též, z pracovního chovu.

24.4.2012

V sobotu měl Viggo (Bodláček z Florianova panství) zkouškovou premiéru - ve třetí ceně se 149 body absolvoval v MS Bolešiny (Klatovy) ZKOUŠKY VLOH!

 

5.4.2012

Před dvěma týdny proběhlo krytí BENJI IDOL´S HERITAGE X JESS Z HORNÍCH JIRČAN (Organ  z Blatova x Cherry z Horních Jirčan, DKK 0/0, ZV), tak držte palce, ať se zadaří a máme štěňátka.

 

29. - 30.3.2012

S Benjim jsme se zúčastnili super semináře v obedience, který vedla Rakušanka Petra Floerschutz. Vyzkoušeli jsme si základní cviky a hlavně se leccos naučili o sobě a o tom, jak nás a naše psy vidí člověk z venku. Jde totiž o, uzda jsme psu daný cvik opravdu vysvětlili, zda má základy (jak Petra říká, od školky - batole taky nepošleme hned na vysokou) a zda my mu říkáme opravdu to, co si myslíme. Máme s Benjim na čem pracovat, hlavně na tom, aby nás to cvičení spolu opravdu bavilo. A leccos z naučeného myslím využiju i s Viggem:-).

Fotky našich spolužáků najdete zde

25.3.2012

Vyrazili jsme na I. NEOFICIÁLNÍ KOKŘÍ SRAZ do Srbska u Berouna -  a bylo tu super. Sešlo se 19 kokrů a nějací ti nekokři, ušli jsme sice jen asi 10 km, ale zato jsme měli krásné slunečné počasí, psiska potoky na vykoupání a kamarády na hraní. Dokázali jsme, že kokraři nejezdí jen po výstavách, ale že vyrážíme i ven a že ti naši ušáci jsou nekonfliktní, poslušní a pohodoví psi.A o to šlo hlavně. Pro nás tu byl další bonus - Benjimu dorazila skoro roční dcera Angelika Thurn Taxis (to je ta kráska vedle něj), kterou jsme moc rádi poznali!

6.3.2012

S narozeninami se u nás roztrhl pytel, dneska slaví pan Viggo, prckovi už je rok, letí to:-). Díky Blance, že mi spratečka přenechala, když to tak srovnám, my se předtím s Benjim vlastně nudili, teď je náš život rozhodně mnohem pestřejší a máme více adrenalinu.

 

 

22.2.2012

Dnes slaví Benji páté narozeniny! Gratuluju, přeju hodně zdraví, zajíčků a fenek, přibložně v tomhle pořadí:-). Děkuju Renatě Hamplové, že mi tohohle frajera svěřila, doufám, že nelituje:-). Já ani vteřinu.

Benji (a jeho bráška Bárt, matka Lova a teta Agáta)

     

 

19.2.2012

Benjiho potomkům z Viola Fragoli jsou 4 měsíce - a tady nové fotky aspoň dvou z nich, oranžové holčičky Amber a modrého kluka Alvina.

   

4.2.2012

Na první výstavu ve třídě mladých jsme vyrazili s Viggem. V Brně na Duocacibu získal od slovenské rozhodčí paní Fridrichové ocenění V 3 - ze tří psů ve třídě byl nejmladší, nejmenší a nejmíň hotový, takže chápeme a jsme rádi:-). Potkali jsme spoustu starých známých, zastavili se u kokrů, kde probíhal VD- D masakr a rádi odjeli domů, za Benjim, který se flákal u mých rodičů.

14.1.2012

První pořádný výlet letošního roku jsme absolvovali tuhle sobotu. S Ivčou a Beou a Zuzkou a Cassií jsme vyrazili na Karlštejnsko, na naši oblíbenou trasu Srbsko - Bubovické vodopády - Hostim - Srbsko. Noc předtím sněžilo, a tak nás přivítal zasněžený pohádkový les. Sníh byl ovšem mokrý, klouzal a navíc znemožňoval Benjimu pohyb...Viggo byl ovšem nadšen. V nížinách sníh naštěstí tál, takže jsme zdárně došli do cíle, cestou krom spousty turistů potkali i miniprasátka či oslíka a vůbec si to užili.

Fotky zde.

4.1.2012

Silvestra a Nový rok jsme strávili na chatě, společnost nám dělala Ivča s Beou, děkujeme. V teplém, leč deštivém a bahnitém počasí jsme v neděli vyrazili na tradiční psí procházku pod heslem Jak na Nový rok, tak po celý rok. Připojili se k nám Žufrici i s Baruškou, která cca 5 km trasu krásně ušla, sežrala cukroví a vypadala poměrně spokojeně, jen teda bahno asi není její šálek čaje. Taky s námi šla Ingrid s Davidem a Sendy, ta zas bahno evidentně zbožňuje. Každopádně jsme se pěkně prošli, psiska vylítala - a to byl účel.

Fotky od Anči Žufrikové zde.

27.12.2011

Co nám přinesl rok 2011 aneb Bilancujem:-)

22.12.2011

Děkujeme všem za milá PFka, postupně je přidáváme sem:-)

18.12.2012

Všechna naše štěňátka už mají nové páníčky.Přejeme jim krásný kokří život, hodné rodiny, plné misky, hodně hraček a teplé pelíšky.

Včera jsme se s Benjim zúčastnili dalšího honu v MS Sulice. Naše skupinka ulovila 4 zajíce, 12 bažantích kohoutů a 1 prase, krásně jsme se prošli, byť tentokrát byla dost zima. Benji byl chválen za důkladné hledání a kavlitu nosu  a vyznamenal se, když našel v hustém rákosu zapadlého křídlovaného kohouta, který už byl považován za ztraceného. Fotky nemáme, ale nový foťáček je na cestě, tak snad zas budou:-).

Viggo doléčuje kašel, který se ukázal být angínou, náladu mu ale nekazí, žere a zlobí jako vždycky, tedy ještě víc, protože chodí jen na krátké venčící procházky.

2. - 3.12.2011

Začátek prosince patřil Benjimu. V pátek jsme s Marcelou a Robinkem vyrazili na hon do bažantnice u Mimoně, kde jsme si ověřili, že Benji krásně aportuje a že klid na stanovišti není jeho silnou stránkou. Na výřadu bylo takřka 200 bažantů a jedna orebice, Benji si nějakých 15 - 20 bažantů donesl, včetně několika křídlovaných. A v sobotu jsme  ve sdružení MS Sulice vyrazili na hon na drobnou, sice naše skupinka střelila jen dva zajíce, ale krásně jsme se prošli kolem našeho oblíbeného Markvartu a Benji se proběhl, protože jsme samozřejmě šli lečí.Malé hony nás prostě baví o něco víc než velkomasakry.-)

   

25.11.2011

Minulou sobotu jsme se účastnili honu "u nás" v MS Sulice. V okolí Kostelce u Křížku a Nechanic se naše skupina krásně prošla, psiska (Benji, fousek Rex, alpská braka, italka Ambra, dráťačka Brita) krásně proběhala, Benji si i donesl bažanta, prohnal pár zajíců, nevšímal si srnčího, krásně slídil ve křoví a zvedal bažanty - prostě moc mě potěšil, slídil pod flintou a celou dobu mu vydržela energie. V lesních lečích jsme bohužel narazili jen na jedno prasátko, které se nepovedlo střelit, zato bažanti nějací byli, na poli v remízcech. Střelilo se cca 10 kohoutů plus nějaká ta kachna, druhá skupinka měla na kontě pár slepic a jednu kmotru lišku. Ve druhé skupince byla i kokřice Jesi pana Kovaříka, škoda, že jsem ji neviděla při práci, to by byla nevěsta (a snad i bude). Hon se i díky krásnému počasí povedl, s Benjim jsme si to moc užili a těšíme se příště zas!

 

 

5.11. 2011 Viggo se zůčastnil své první výstavy (a Benji samozřejmě fandil). Na MVP v Praze Letňanech ve třídě dorostu získal od paní Spalové pěkný posudek a ocenění VN1. Na to, že na řadu jsme přišli až v půl druhé, krásně běhal i stál, je to talent. Taky jsme potkali spoustu známých a přátel, všem úspěšným gratulujeme a úplně všechny jsme rádi viděli. Seznámili jsme se i s majiteli "našeho" Alexe, jsou neskutečně milí a Alexe opravdu milujou. A Alex je krasavec, celý táta, jen malinko větší. Jsem na něj opravdu pyšná. No a pak jsme s Jitkou, Majkym, Amy, Ivčou a Beou jeětě vyrazili do Draháně, kde se Benji vylítal svou tryskovou rychlostí, proslídil všechny remízy a lesíky, Viggo se honil se psy a hrabal myšičky, zkrátka jsme se hezky oderagovali. Díky všem za pomoc a držení palců:-)

 

1.11.2011

Štěňátkům jsou tři týdny - nová fota, prckové jsou na nich čerstvě po jídle, proto ty ospalé výrazy:-)

25.10.2011

Štěňátka zdárně rostou a přibývají, už i koukají na svět a jsou čím dál krásnější. Nový domov hledá 5 holčiček a 1 kluk!

fotky v 10 dnech najdete zde

18.10.2011

12.října se narodila štěňata ze spojení Benji Idol´s Heritage x Alis z Jedovarské samoty. Máme 5 holek (2 oranžové a 3 modré) a 1 modrého kluka.

Alis z Jedovarské samoty

první fotky štěňat najdete zde

Přijímáme záznamy na štěňátka, více info u mě nebo na mailu majitelky feny: nova.veru@seznam.cz

 

17.10.2011

Od tohoto týdne jsme měli dopilovávat aporty na PZ. No, člověk míní - včera nás na procházce napadl na volno puštěný kříženec staforda. Já měla kluky na vodítku.Vigga jsem zvedla, Benji to schytal. Naštěstí má "jen" dvě díry, na tváři a na bradě - a taky antibiotika. Takže na aport můžeme pár dní zapomenout, účast na zkouškách zvažuju. Nicméně jsem samozřejmě ráda, že to oba kluci přežili - a neskutečně naštvaná na bezohledné a nezodpovědné majitele, kteří nechtějí své agresivní miláčky omezovat ve volném pohybu. Být Viggo na zemi, už není. Trefit se staford o pár cm jinam, nemá Benji oko. Achjo....

 

30.09.2011

Benjiho syn Alex Thurn Taxis v šesti měsících - za grooming a fotky děkuju Ivaně Růžičkové:-)

Na své první výstavě - krajské v Litoměřicích - získal Alex od paní rozhodčí Ubrové VN1. Moc gratulujeme!

               

13.9.2011

V sobotu jsme si udělali výlet do krásných Luhačovic na moc povedenou speciálku KCHLS. Benji sice získal od přísné paní rozhodčí Tiny Beswick VD (prý nesl ocas moc nahoru...), ale výstava byla vážně fajn. No a naše spolujezdkyně Ruby alias Wonder Wave Marcato Line získala BOBa a pak i BISe, takže naše výprava nebyla neúspěšná!

9.9.2011

Fotky Benjihopotomků - nejsou krásní? Už je jim 5 měsíců!

                  Andy (celej táta)                                              a                     Alex, oba Thurn Taxis:-)                                         

                                                                   

a tahle kráska je Benjiho dcerka Angelika:-)

6.9.2011

Viggovi je půl roku, je z něj velký fešák, nadšenec do balonků a budoucí lovec:-)

 

14.8.2011

Víkend jsme strávili na Moravě na výcviku, milou společnost nám tentokrát dělala Adéla se svým novým štěnětem amerického vodního španěla, tříměsíční Belinkou. Viggo se s malou divoškou vyřádil do haleluja, krásně plaval a šel i do rákosu, občas mám dojem, že je to spíš vydra než pes. Benji slídil, nosil ztracenou a kachnu z vody, ale hlavně relaxoval.

12. a 14.8. totiž proběhlo krytí Benji Idol´s Heritage x Alis z Jedovarské samoty, tak nám držte palce!

fotky z víkendu zde

8.8.2011

Žijeme a užíváme si léta - psům špatné počasí nevadí, spíš naopak, mokrá tráva je prý osvěžující. Minulý měsíc jsme strávili na chatě v Posázaví a na výletech po okolí. Prochodili jsme kde co, Benji si užívá lítaček po lese, zajíčků a bažantů, Viggo se zatím drží kolem, objevil ovšem kouzlo myšek na poli.... Byla tu za námi Jitka s Majkym a Amy a Blanka s Béďou a Karlem, hlavními výletovacími parťáky ovšem je Ivča s Beou - děkujeme, holky! Dovolená už ale skončila, takže nás čeká ještě víkend v Brodě a jinak přes týden už jen Krčák - nácviky na BZH a PZ (ale tam zas ne a ne chytit termín,co by se mi nekryl s prací, té je letos na podzim opravdu hodně, díky bohu).

Pár letních fotek z výletů a návštěv najdete zde

 

9.7.2011

Tábor s Horysem se jako tradičně povedl, Benji, Viggo i já jsme si ho užili. Viggo se socializoval s velkými psy (no, spíš je tyranizoval), zkoušel si barvu a aporty, Benji dopilovával na LZ a panička cvičila skupinku malých plemen - dvě borderky, velšteriérku, jagošku a jezevčici.  O tom, jak fajn to bylo, se můžete přesvědčit na fotkách...

Všichni Benjiho potomci jsou v nových domovech,přejeme jim krásný kokří život a těšíme se, že o nich ještě uslyšíme.

30.6.2011

Zítra odjíždíme jako každý rok na výcvikový tábor Horys Lovu. Já budu cvičit malá plemena, Benji pilovat stopy na BZH a aporty na PZ a Viggo se socializovat s velkými psy - a možná si už i vyzkouší hravou formou nějakou tu práci:-)

Každopádně většinu července nebudem na mailu a webu, kdybyste nám něco chtěli, pište sms nebo volejte:-)

 

 

22.6.2011

Co je u nás nového? Procházkujeme, seznamujeme Vigga s dopravními prostředky, velkými auty, rámusem a hlavně psími kamarády. Mladej už pěkně chodí na vodítku, umí Ke mně a Lehni, taky umí štěkat a kňourat, hlavně v pět ráno, že prý spíme moc dlouho. No a taky umí krásně mučit Benjiho, který se k hrátkám přidává čím dál ochotněji:-). Chystáme se na letní tábor a na prázdniny vůbec:-)

 

8.6.2011

Viggo oslavil v pondělí tři měsíce. Už nevypadá jak myš, začíná se podobat jezevčíkovi - protáhl se mu sosák a narostlo sebevědomí. Z Benjiho si dělá boxovacího panáka, ale už si spolu i hrají, jen mám obavy, že Benjiho srst nebude dlouho ve výstaní kondici. Už skoro nedělá doma loužičky, krásně vydrží. Zatím nic nezničil. Je hodně jiný než Benji - už takhle malý ukazuje, že na pověstech o jezevčičí paličatosti něco je. Nejvíc ho štvu já s e svými pokusy o úpravu zevnějšku (lehce trimuju), s tím, že se musí potupně nosit do a ze schodů a že aby dostal pamlsek, musí přijít a navíc si sednout. Pokus o výuku povelu lehni zatím končí fiaskem - uraženým štěnětem připláclým k zemi a odmítajícím se pohnout. Ale bojujem dál. Venku se nás zatím krásně drží, hezky přibíhá na povel, Benjimu v lese nestačí a tak se dojemně drží mně. Ale je čím dál rychlejší a šikovnější, takže mám obavu, že téhle idylce bude brzy konec. Jo a - krásně baští, dnes na mě ráno štěkal, že prý nandavám do misek moc pomalu. Spolu s ním se v jídle zlepšil i Benji, ale velký zázrak to pořád není:-(

Prostě - život se dvěma psy je vážně sranda.

Pár fotek zde

30.5.2011

V sobotu jsme se zúčastnili klubové výstavy Cocker clubu v Žebětíně. Celou výstavu bohužel pršelo, takže nemáme ani moc fotek, natož pak zážitků...

Nicméně - Benji získal v pracovní třídě v konkurenci 4 psů ocenění V3 a navrch pěkný posudek od anglického rozhodčího Keitha Costello, takže jsem spokojená.

No a Ivanina Rubinka získala BOBa:-)))

Fotky zde

Večer jsme se vydali na chatu, za Viggem a Teddíkem. Štěňátko nám povyrostlo, je z něj pěkně oprsklá tryskomyš.

 

22.5.2011

Od pátku s námi bydlí malý Viggo. Respektive bydlí pod mou postelí, kde si vytvořil doupě a kam si tahá různé poklady. Benji ho zatím víceméně ignoruje, ale celkově to bere lépe, než jsem čekala. Viggo se úspěšně socializuje, děláme, to co normálně (jen malinko pomaleji). Poznal krom Benjiho ještě Indyho a několik dalších psů, jel mterem a autobusem a byl dvakrát v lese, kde zatím spořádaně cupitá po pěšinkách. Taky se projevil jako zdatný aportér (venku) a  průtokáč (doma). Prostě je to sranda:-)

Fotky budou...

 

15.5.2011

Byli jsme se podívat na Benjiho potomky - jsou moc krásní a velmi akční -prostě praví kokříci. Naštěstí nepodědili tatínkovu anorexii a všichni jsou při chuti k jídlu. Benji jimi tedy dvakrát nadšen nebyl, dělání štěňat je prý mnohem zábavnější než je pak navštěvovat.

Jeden kluk je ještě volný!

Foto zde!

14.5.2011

Na klubovce byl náš team úspěšný - pan Benji získal od italského rozhodčího v pracovní třídě (celkem dva psi) V1 a CAC,  v závěrečkách pak ještě krásný pohár za resBIS working cocker:-)

No a Ivanina smečka zářila jako vždy: Roxanka dostala CACe a Rubinka CACe, Best of Variety Female, World Cocker Show Winner, BOB a resBIS. Málem jsme ty poháry ani nenaskládaly do auta, o věcných cenách nemluvě. Gratuluju a moc děkuju za úpravu a hlavně předvedení Benjiho!

12.5.2011

Vyrážíme na klubovku na Slovensko, držte našemu teamu (Benji a Marcato holky Ruby, Roxy a Yasmin) palce!

No a ještě jedna novinka...

 

8.5.2011

Benjiho dcera Angelika Thurn-Taxis sice ještě bydlí u mamky Bacardi, už ale má své vlastní stránky. Její nová panička se s ní chce věnovat agility a také výstavám - držíme palce a těšíme se, co bude na stránkách nového a jaká bude z Angie kočka:-)

 

2.5.2011

O víkendu jsme absolvovali mid na Krušnohorském dogtrekku. Zvládli jsme 46 km a moc se nám to líbilo!

Článek a fotky najdete zde.

20.4.2011

Benjiho první potomci jsou zas o kus větší, už vidí a pokoušejí se o chůzi:-)

Nové fotky najdete na jejich domovské stránce: www.thurn-taxis.webnode.cz

Volní jsou ještě 4 kluci - Axis, Arny, Alex a Argo, jistě bude krásní a šikovní po tatínkovi:-)))

 

 

18.4.2011

Uplynulý víkend jsme strávili na výcviku s Horysem v Brodě. Sešla se fajn parta, kokři byli celkem tři, krom Benjiho ještě černobílé krásky Amálka a Aira, prohnali si pár zajíčků, mazák Benji ukázal holkám, že kopřiv a křoví se netřeba bát a že zajíčci jsou to nejlepší na světě, trochu jsem ho potrápila se ztracenou z rákosu (jsem spokojená) a s bažantem a zajícem (tam už méně, obé ale nosil, byť byl zajíc jak hrom). Krom nás se účastnili i tři retrívři - goldeni Normen (díky Evi za odvoz a toleranci Benjiho v tvé posteli) a Artuš a labrador Enzo, za ohaře pak malá musterlandka Alma, auvergnáci Cassandra, Febbi a Etis, NKO Leo, VOK Arbi a Grand, bracco Borgia a bernská honička Brís. Ohaři měli možnost i vystavení králíka, kterého obětavě donesli Lucka s Kubou, zkoušeli jsme hledání, ztracenou i rákos, povídalo se, jedlo a pilo, prostě pohoda.

   

 

Fotky zde - fotila jsem já, ale na Mirkův foťák

 

10.4.2011

Dnes jsme si s Beou a Indiánem užili bezva výlet z Čelákovic do Toušně, Káraného, ke svatému Václavu a zpět do Čelákovic. Psiska se koupala v Labi a pískovnách, válela v mrtvých rybách a honila zajochy. Přes krásný dubový a borový les ovšem musel Benji na šňůře, přece jen nedaleko vedla trať, užil si to ale i tak a v bezpečné vzdálenosti byl opět vypuštěn. Užily si to i paničky, sluníčko svítilo, všechno kvetlo. Minus zaslouží jen Klub českých turistů, tak děsivé značení člověk hnedtak nevidí, na 16 km jsme bloudili snad čtyřikrát.Fotky nemáme, foťáček odcestoval s mým taťkou do Ameriky:-)

Našim  štěňátkům je už týden, zdárně nabírají na váze a mají už jména! Moc nás potěšilo, že jedna fenečka se jmenuje Ambra a jeden pejsek Art.

4 kluci stále ještě hledají nové majitele!

Více zde

No a co se týče štěňátek, i my připravujeme jedno překvapení - o to větší, že nový člen smečky nebude kokr! I když zas tak originální mezi kokraři s tímhle plemenem nebudu, spíš naopak. Malý Čenda by k nám měl přibýt cca za měsíc.

 

 

2.4.2011

Víkend byl vskutku nezvykle slunný, teploty se šplhaly ke dvacítce - a co jsme dělali? No ano, běhali po poli a cvičili. Přijely za námi Blanka s kokřicí Chainií alias Čejňulkou, vytáhli jsme z mrazáku králíka, holky přihodily bažantí slepici a šlo se. Panička se hezky spálila, Benji předvedl, že je lempl línej a že to přece jen nepůjde letos tak lehce. Zato Čejňulka je holka šikovná, vlečky i pohozenou dělala moc pěkně. My si náladu spravili podvečerní desetihodinovou barvou, kterou šel Benji super -a nejvíc večerní smskou.

Benji se stal hrdým otcem hned osmi prcků - dvou holek a šesti kluků, všichni jsou modří nebo černobílí, to uvidíme během pár dnů. Mamkou je Bacardi z Jedovarské samoty. V případě zájmu o Benjiho ratolest nás kontaktujte:-)))

 

27.2.2011

Včera jsme se zůčastnili Mezinárodní výstavy psů v rakouském Grazu. Benji neměl svůj den, neběhal a zlobil, takže i přes dokonalý styling a dobrou kondici jsme od anglického rozhodčího Johna Thirwella získali V3 - V1 CACA Bret pod Dědkovou horou a V2 res CACA Francini´s Obre. BOBa pak Francini´s Pruno. Gratulujeme!

no a dnes jsme vyrazili do Požárských lesů na procházku s kamarády Luckou, Gerdou, Zuzkou a Davídkovou a aoba jsme si vyčistili hlavu. No a teď by to chtělo ten volný víkend:-)

zleva Cassie, Vendulka, Tony, Nána, Marie a Benji

 

22.2.2011

Dnes oslaví frajer Benji své 4. narozeniny! Gratuluju a přeju hodně zdraví, zajíčků, hodně nevěst, krásné potomky a trochu toho výstavního štěstíčka:-)

1.2.2011

V uplynulých dnech proběhlo krytí BENJI IDOL´S HERITAGE x BACARDI Z JEDOVARSKÉ SAMOTY. Pokud vše dopadne, jak doufáme, na přelomu března a dubna očekáváme modrá, černobílá či oranžová štěňátka:-)

 

29.1.2011

Stále volné feňulky AC v chs Kamanjab, Adilah, Aminah a Akilah čekají na své nové páníčky v Praze.
o: Pavek´s All Right
m:  ZZ Top Maiden Lady Anarion
nar. 14.11.2010
IHNED K ODBĚRU!
Očkované, odčervené, odchované v rodině s dětmi, plně socializované.
Po rodičích prcd-PRA clear, předpoklad zdraví, kvalitního exteriéru a společenské povahy.
Jen vážní zájemci.
Info na www.kamanjab.websnadno.cz nebo tel. 736 243 629

17.1.2011

Úspěšnou loveckou sezonu jsme zakončili spolu s Marcelou a špringrem Robinem na naháňce v honitbě Ostrák u Kouřimi, počasí nám skvěle vyšlo a bylo málem až jarní. Prasat bylo spousta, ale na výřadu se objevilo nakonec jen jedno.Benji pracoval skvěle, vytrvale prohledával terén a když jsme narazili na prasata, držel se v uctivé vzdálenosti, přitom ale zvěř hlásil.

Fotografie zde.

1.1.2011

Začneme aktualitkou z roku 2010 - fotkami z fajn výletu do Klánovic, kam jsme 29. vyrazili spolu s  Majkym, Beou, Žufrikem a Bustym. Sněhový výlet jsme si moc užili, i když Benji byl kvůli blízkosti trati značnou část cesty na postroji a šňůře, i tak se ale krásně unavil. Nejvíc se ale asi urval Majky, kterého většinu cesty obtěžoval evidentně zamilovaný Busty. No a z nás lidí dostala nejvíc zabrat Andy, kočírující dva psi plné energie:-)

Fotky zde!

27.12.2010

Vánoce trávíme vesměs v lese. Sníh je přemrzlý a moc nelepí, jen panička je zmrzlá. 23. jsme s Ivčou a Beou vyrazili na kratší (12 km) výlet z Louňovic do Louňovic přes Jevanské bučiny. Zimní liduprázdný les, kde pro mlhu bylo vidět tak na 10 metrů, byl poměrně strašidelný. Zvlášť od chvíle, co Benji hystericky ječel do přilehlého smrčí. Bylo mi jasné, že tam jsou prasata a klidili jsme se pryč. Ve vyšších polohách lesa byl sníh měkký, lepil se a chudák Benji vypadal jak obří sněhová koule. Ani se pak nesnažil zdrhat do lesa, chudák:-))). No a o svátcích se chodíme projít aspoň do Krčáku...

na pár zimních fotek se můžete podívat zde

22.12.2010

Děkujeme všem za krásná PFka, najdete je zde

19.12.2010

Letošní úspěšnou výstavní sezonu završil Benji na klubové výstavě nového Cocker Clubu, jehož jsme členy. Od chorvatské rozhodčí paní Daily Rocchi získal recCAC za Yulkem Brakemon. V pracovní třídě byli celkem 4 psi - krom Benjiho a Yulka ještě Bret pod Dědkovou horou a polský Bleper´s Trafalfgar. Moc děkuji Ivaně Růžičkové za péči o Benjiho a za profi předvedení!

6.12.2010

Uplynulý víkend jsme strávili v Brodě na výcviku. Cesta vlakem skrze zasněženou Moravu byla dobrodružná, ale dojeli jsme a už nás čekal vyhřátý domeček. Spolu s námi ho sdíleli výmar Arbi a jeho malý bráška kraťas Leo, bernská honička Breeze (ta svým páníčkům dala zabrat, když se rozhodla prohnat všechny srnky, co jich na Moravě je a od rána do večera se proháněla bůhvíkde, podezíráme jí, že si zaběhla do Vídně na vánoční trhy.,No, hlavně že se vrátila.) a italská ohařka Borgia, na sobotní výcvik přijel ještě chesapeak Indy, výmarka Roxi a labradorka Aisha. Psiska se vylítala ve sněhu (byl mráz, takže Benji kupodivu nebyl samá kulička), pocvičili jsme i aporty a v neděli si i psiska prohnala pár bažantů (teda Benji honil, Arbi a Borgia vystavovali). Byla sice zima, ale krásně, víkend jsme si užili a těšíme se, kdy se na Moravu zase vrátíme!

fotky zde

20.11.2010

Včera jsme spolu s Benjiho chovateli, Renatou a Petrem Hamplovými, vyrazili na World Cocker Show do Nitry. Na anglickou rozhodčí, paní Sue Shinkfield, bylo přihlášeno neuvěřitelných 90 kokrů. Výstava se povedla, atmosféra byla domácká, s kafíčkem a závěrečným dortem, posuzování napínavé. Paní rozhodčí posuzovala důkladně, kladla důraz na mechaniku pohybu a perfektní stavbu těla, zdaleka ne všichno odcházeli s véčkem. Naše výprava dopadla skvěle - Benji získal svého prvního slovenského CACe a krásný posudek, kterého si od Angličanky velmi vážím (dodám v pondělí), Hamplových Pavek´s Belmondo získal titul CAJC. Potkali jsme spoustu starých známých, hlavně ze Slovenska, i nových, prostě po dlouhé době fajn výstava. Díky Janě Lančarovičové a jejímu teamu!

11.11.2010

S Benjim se máme podzimně, trápí nás brzké stmívání a tedy omezené možnosti procházek přes týden, jen o víkendech se nám daří vyrážet na delší lesní a polní procházky...

Pár podzimních fotek najdete tady

28.10.2010

Dnes nám nevyšly klubové PZ - Benji vypadl na vlečce, která bohužel byla jako první disciplína. Nemáme, zdá se, stoprocentní aport a Benjiho velká lovecká náruživost nám taky nepomohla - když viděl, že po poli běhají zajíčci, byl kapku nesoustředěný....

9. - 10.10.2010

Víkend byl opět pestrý - v sobotu jsme - letos už po čtvrté - vyrazili do Nechánic na kachny. Střelilo se tentokrát jen devět kachen, vesměs padaly do vysokého a nepropustného rákosu, takže psi - Benji a fousek Rex - měli co dělat. Ale dohledalo se snad vše....Benji se krásně utahal - a ještě lépe smrděl rybničním bahnem. Tomu říkám šťastný pes:-)

No a v neděli za námi na procházku po okolí dorazila spousta kamarádů, psů bylo celkem 11 a moc si naše louky a remízky užili. Kdo se zůčastnil?Složením i věkem jsme měli pestrou skupinku, nejmladším kokřím účastnicím byly 4 měsíce, nejstaršímu špringrovi 12 let - ale běhal víc než leckterý mladík. Takže - šli s námi: kokři Benji, Teddy, Brandy, Kaya a Base; špringři Péťa a Robin, welšpringřice Kordulka, americká vodní španělka Adélka, chesapeake Indy a jediný zástupce nelovců, NO Bea. Bylo to fajn - představu si můžete udělat z následujích fotek.

 

26.9.2010

Dnes jsme s Benjim vylepšili skore našich ZV - v Brně - Tuřanech složili jsme klubové zkoušky vloh v první ceně s trojkovou hlasitostí! Gratulujeme Josefu Smržovi a jeho Easy k vítězství (malé trikolorce je 6 měsíců!!!), Zdence s Barsou k první ceně a Lence s Bessulkou a Evě s Endym ke třetí ceně! Jsme dobří, celý den lilo a zvěře bylo málo. Jen panička to odnesla chřipkou:-(

21.9.2010

Uplynulý víkend jsme strávili na výcviku s Horysem pilnou přípravou na PZ. Čas se ale samozřejmě našel i na kus řeči s přáteli  a na ochutnávku burčáku. Rádi jsme vás všechny viděli -  a gratulujeme Evě s Normenem k PZ v I.ceně -  a Citě s Martinou přejeme, ať se jim povede totéž a hlavně, ať se Citušce daří jen lépe a lépe, je to krasavice inteligentní:-)

Fotky z víkendu zde

6.9.2010
Byli jsme na kachnách - více zde.
 
26.8.2010
Nový vzhled stránek.
 
13. - 15.8.2010
Výcvikový víkend v Brodě byl tentokrát takřka úplně ve znamení španělů. Zúčastnilo se celkem 5 kokrů - Benji, Barsa (Barcelona Nut Wish), Ivuška (Ivory Ivy zo Zámeckého parku), její máma Caya (Cayenne zo Zám. parku) a brácha Jásir (také zo Zám. parku). Krom nich ještě dvě velšpringšpanělky  - Mayra a Lilly. Naše slídící skupina pocvičila práci v poli, mládež hlavně hledala, my s Benjim potrápili aporty a vlečky (jde to :-) ), i Barsa nosila bažanta. V sobotu pak proběhla oslava - naše kamarádka Martina slavila jak 40té narozeniny, tak druhého vnoučka, Jarouška. Gratulujeme! Už se těšíme na další výcvik, bylo to moc fajn, ráda jsem zas všechny viděla, obzvlášť milou slovenskou návštěvu:-)))
 
 
8.8.2010
Víkend jsme strávili na cestách mezi Jičínem, kde jsme přespávali u Lenky Polákové a polskou Legnicí, kde jsme se my s Benjim a Lenka s Bessinkou zúčastnili hned 2 národních výstav. V sobotu se konala Národní výstava loveckých plemen, kokry posuzoval pan Lezsek Siejkowski. Benji navzdory neskutečnému přívalovému dešti, který změnil výstaviště v jednu velkou bahnitou louži, získal CWC a titul BOB. Bessinka CWC. Cesta domů byla napínavá, byli jsme mokří a unavení a navíc se po cestě vylilo několik potoků a tak jsme místy projížděli několika desítkami cm vody....V Jičíně jsme upadli a usnuli. Druhý den se počasí umoudřilo a my vyrazili do Legnice znovu, na Národní výstavu. Kokry posuzovala paní Dorota Witkowska, Benji i Bessinka získali CWC a Národního vítěze, BOBa tentokrát získala polská fena z CHS Blepers. Benjimu tedy k zisku polského šampiona chybí už jen jedno CWC z mezinárodní výstavy, o které se pokusíme na jaře. Benji, díky moc, jsi moje princátko:-)
A Lenko, díky za dopravu, postel a podporu!
 
 
 
5.8.2010
Sháníte kokra a líbil by se vám oranžový bělouš? Poslední volné štěně po importovaném psu s exkluzivními anglickými předky najdete TADY - neváhejte.
A pokud by se Vám víc líbilo černobílé štěňátko, zkuste to TADY - i zde mají ještě volného pejska.
S kokry se člověk nenudí:-)
 
                                        
 
4.8.2010
Konečně jsem nahrála fotky z tábora - najdete je ZDE.
a taky fotky z červencové dovolené, ty najdete TADY
 
3.8.2010
Uplynulé týdny jsme trávili na chatě. Dokud panovala vedra, váleli jsme se a chodili koupat - moc děkujeme Ivě s Beou, které nás sebou vzaly na Slapy, koupačku jsme si moc užili, čistá voda a pláž, to byl úplnej sen (akorát Benji si trochu zkazil pověst nežravého psa, když v době, kdy paničky byly ve vodě a psi měli být odloženi, sežral Ivě z batohu balíček máslových věnečků...).
Minulý týden už takové vedro nebylo, a tak jsme vyráželi na výlety. Denně jsme byli v lese a cvičili nahánění (a že to Benjimu jde), v úterý a v pátek jsme byli na delších výletech, opět s Beou a Ivetou. V úterý jsme vyrazili do Týnce, respektive Zbořeného Kostelce, odkud jsme přes Horní Požáry, Těptín, Kamenici, Ládví a Nespeky dorazili po cca 29 km a několika zablouděních (samotu jménem Gabrhele si asi budu pamatovat dlouho) zpět do Týnce, kde jsme zjistili, že parkujeme u kiosku s limonádu, která nás zachránila od jisté smrti. Výlet to byl krásný, jen náročný, samé z kopce a do kopce. Ke konci už jsme měli všichni dost, včetně Benjiho, který byl v lese navolno a naběhal tedy podstatně víc - a u Ledců ho navíc zákeřně "kousl" elektrický ohradník, byl chudáček v pěkném šoku a doteď podezřelým drátům nevěří. Ale poznali jsme spoustu nových krásých míst - Kamenice s Ringhofferovou hrobkou, zámkem a rybníky byla moc hezká, doporučujeme.
No a v pátek, na rozloučenou s dovolenou, jsme si vyšlápli na naši oblíbenou Posázavskou stezku, s už tradiční zastávkou na Raisově vyhlídce na malinovku. Benji opět lítal po lese jak šus, pak v Pikovicích na louce, koupal se v řece - no, v Davli na nádraží jsme toho oba měli dost:-))) a to to bylo jen nějakých 14 km.
 
O víkendu nám držte palce, jedem na 2 národní výstavy do Polska!!!
 
16.7.2010
Slavnostně oznamujeme, že dnes získal Benji na NV v Mladé Boleslavi od rozhodčího p. Jindřichovského titul CAC a splnil tak podmínky pro udělení Českého šampionátu krásy. Benji, díky moc!
Gratulujem i dalším úspěšným kamarádům, Endymu, Lillynce a Medě!
Endy (Igor z Chalupecké louky) a Benji, oba CAC
 
 
10.7.2010
Minulý týden jsme strávili na Moravě, v Brodě na výcviku s Horysem. Navzdory tropickým vedrům jsme si to užili. Účastníků bylo přes dvacet, naše slídičská skupinka ovšem čítala 3 - 4 účastníky - nás, Evu s kokrem Endym, Adélu s americkou vodní španělkou Adélou a od středy také mladou kokřičku Casey, takže jsme toho hodně zvládli. Často jsme cvičili dohromady s příbuznou skupinou malých plemen - chesapeakem Indym, bordíky Nickem a Fančou a stafordem Fadem.Většinu času jsme trávili na hluboké vodě nebo v rákosu a porostu u vody, aby se chlupáči měli kde schladit, výcviky probíhaly brzy ráno a k večeru, přes poledne se spalo:-))). Týden nám zpestřilo i dvojí posezení ve sklípku a volná středa, kdy jsme ve složení 7 lidí 8 psů vyrazili na výlet do Lednice - a užili si ho. Krásný anglický park s příjemným stínem obřích dubů, rozličné stavby od aquaduktu po minaret a dokonce projížďka lodí (ano, jeli i psi) po staré Dyji s hojným výskytem vodního ptactva - to bylo něco pro nás. A jak jsme pokročili ve výcviku? Benji stále má problémy brát studenou zvěř, ale vezme ji - vlečku s bažantem dělal vcelku spolehlivě. S teplou problém opravdu nemá - ověřeno na králíkovi, kterého nosil i s nadšením. Velkým problémem zůstává aport z vody - naše princátko nosí vše krom kachny a do rákosu se mu taky moc nechce. Slídění je tradičně naší silnou stránkou, i hlasitost na stopě měl Benji šanci projevit. Naši kolegové taky válčili - Endy s poslušností (panička je na něj měkká a on to dobře ví), Adélka se vztahem k neznámým lidem a s aportem z vody,Fad s ježky a králíky - a naprosto nadšená jsem byla z 10ti měsíční kokry Casey (od naší kamarádky Martiny z CHS Z Chlumeckého zátiší). Casinka s přehledem slídí, do vody  se vrhá s nadšením, včetně sebevětšího bordelu v rákosu, má vrozený aport (zatím nosila atrapy, je škoda ji lámat na něco, co zatím nechce) a krásně chodila i předpisově dlouhé a dvakrát zalomené vlečky. Pracovní krev se nezapře... Týden na Moravě rychle utekl a my se vydali opět na chatu. Na letošní tábor budeme rádi vzpomínat – poznali jsme spoustu fajn kamarádů. Jen prosím – příště si sebou, lidi, neberte hárající feny, buďte trochu ohleduplní!

 

 

 
2.7.2010
Zítra odjíždíme na týdenní výcvikový kurz s Horys Lovem, budem se učit aportovat, panička tentokrát jako instruktorka, čekejte reportáž! Těšíme se na staré známé a na to, že poznáme nové. Plynule pak přejedeme na chatu, volno máme takřka celý červenec! Přejeme všem hezké léto!
 
 
12.6.2010
Tento víkend dostal Benji od výstav pokoj, zato se zapojila panička. Benji se odjel rekreovat na chatu, a já v pátek vyrazila do Kunratic stavět oblastní výstavu. Postavit stan, to je vám práce, zvlášť když vám sekundují Pat a Mat v zeleném:-) ...o vyměřování kruhů ani nemluvě. No a v sobotu jsem vstávala brzy, abych do zámeckého parku dojela na šestou, dopřipravila, co bylo třeba a nastoupila coby zapisovatelka do kruhu číslo 6, k rozhodčímu panu Josefu Němcovi. S tímhle milým starším pánem jsem se potkala prvně a byla okouzlena jeho moderními, lidskými názory, ať už na chov kokrů, setrů či na ten náš klubový život... A zásada, že rozhodčí by měl na každém psu hledat přednosti a ne chyby, by se měla tesat zlatým písmem. Zdaleka ne všichni dostali výbornou, přesto bych řekla, že všichni odcházeli s tím, že mají hezkého psíka, kterému jen něco chybí k dokonalosti. Kokrů jsme měli 6, z toho 3 dostali V - náš kamarád Endy alias Igor z Chalupecké louky získal V1 a VTM, naše známá Bahía Shanti Navaro V1 a oblastního vítěze a modrobílý frajer Argo z Jedovarské samoty taktéž V1 a oblastního vítěze. A já prvně naživo viděla jeho černobílou sestru Auru, která, když vše klapne jak má, by mohla být mamkou Benjiho štěňátek. Držte nám všem palce! No a pak se nám v kruhu vystřídala spousta dalších plemen: špringr, křepelák, knírači, naháči, čivavy, dokonce i vzácná fenka jämthunda -a jako třešnička na dortě brazilské fily, které u nás měly KV. Ručně jsem vypsala cca 50 posudků, takže závěrečnou přehlídku, kde už jsem nemusela nic dělat, jsem si vážně užila. I tu kotletu. A milou společnost k tomu, díky, Tomáši.
Kunratice prostě byly a jsou prima, těším se za rok na shledanou!
 
7.6.2010
Uplynulý víkend byl vemi hektický a velmi slunečný. V sobotu jsme vyrazili na výstavu do Klatov, kde měla posuzovat pí Goldfussová. Posuzoval Miloš Kašpar a my si z pracovní třídy dovezli opět resCACe - opět proti nám nastoupil Xavier (Speggle-Waggel Xavier). který pak krom Národního vítěze získal i BOBa. Výstava byla venku, na podmáčené trávě a ve vskutku letním počasí - momentálně stále ještě připomínám spařeného raka. No co - bylo i pár fajn momentů, po dlouhé době jsme se potkali s Martinou Královou a poznali její dorost, Cathy a taky mě moc potěšila Jana Trnková - ráda bych jí tu poděkovala za úžasnou, nezištnou pomoc jí naprosto cizí osobě (mně) při shánění odvozu - vážně moc díky!!!
 
No a v neděli jsme vyrazili nejen ráno do lesa, ale i po obědě na kokří procházku z Řevnic do Řevnic. Zúčastnili se 4 kokři - kromě Benjiho 3 zlatí: Endy (Igor z Chalupecké louky), Sendy (Eminent Enya from Moonlight Valley) a Nik (Nik Zlaté karáty) a dva nekokři - NO Bea a chesapeak Indy. Z řevnic jsme vyšplhali nahoru na Skalku, občerstvili se a slezli zase dolů. Psi byli takřka celou dobu na volno, ráchali se v loužích a pobíhali po lese (takže byli od bahna a plní větviček, Ivano, omlouvám se, páteční makačka dostala zabrat, Benji již nevoní cowboy magicem, ale smrdí bahnem), nikdo se neztratil, všechno bylo v pohodě až na protivné slunce (naštěstí trasa vedla skoro pořdá lesem) a bahínko při cestě dolů. A občerstvovací zastávka na Skalce myslím bodla. Psi dostali tu buřta, tu suchý rohlík, vykoupali se v jezírku s lekníny a byli spokojení. Myslím, že jsme si to všichni užili.
 
17.5.2010
Uplynulý víkend jsme byli opět v Brodě nad Dyjí na loveckém výcviku. Akce byla kvůli pesimistické předpovědi počasí komornější, krom Benjiho cvičila kokřička Barsa, výmar Brand, v neděli ještě chesapeak Indy, plus v sobotu Mirkův svěřenec bretoňák Ron a v neděli dorostenka Muška. Podívat se na nás přijela i Marcela s kluky a chrticí Besinkou. Pršelo až v neděli a šlo to, zbytek víkendu bylo krásně, i když mokro - což ale vyhovovalo psům. Procvičili jsme hledání, obilí už bylo vzrostlé přes kokří hlavy, takže miláčci měli co dělat, ale zajíčky si našli a oba, jak Benji tak Barsa, hlásili tentokrát už i teplou stopu. Krom poslušnosti při slídění jsem Benjiho potrápila i s aporty a musím říct, že v neděli už mu ztracená s atrapou šla víc než slušně. Víkend byl příjemný, i vína jsme popili a probrali kolem psů snad úplně všechno:-). Bylo to fajn, příště zas v polích pod Pálavou na viděnou!
 
9.5.2010
V sobotu jsme po dlouhé době vyrazili na výlet, na naši oblíbenou Posázavskou stezku. Společnost nám dělala Jitka s Majkýskem. Fotky zde!
Pro všechny zájemce o psí procházky máme pozvánku: Další pokus o kokří procházku (otevřenou i pro jiná plemena) se koná 6. června, tedy v neděli po Národce v Klatovech. Tentokrát vyrážíme z Prahy na druhou stranu, sraz bude v Řevnicích (trať Praha-Beroun), odtud vyrazíme na Brdské kopce, půjdeme lesem, cca 10 km dohromady, se zastávkou v kiosku na Skalce u krásného barokního poutního místa, jako stvořeného pro občerstvení (dají se i péct buřty) a focení účastníků. Trasa je kopcovatá a nepříliš vhodná pro kočárky, pro neturisty - nepůjdeme nijak rychle, tohle fakt ujdete. Info zde v návštěvce nebo na mailu, jsme též na facebooku.
 
4.5.2010
Máme smutnou zprávu - včera odešel za Duhový most náš malý kamarád, border teriér Karel.
Martino, drž se a ty tam na nás, Karle, hezky počkej s Aranem!
 
3.5.2010
V pátek jsme byli na návštěvě ve Stránčicích u Štěpánky a holek - kokřiček Adély a Lillynky a nově i velššpringršpanělky Kordulky alias Kravičky. Malá je naprosto úžasná, myslím, že si s ní panička ještě užije.
No a v sobotu jsme vyrazili na MVP Letňany, kde kokry posuzoval anglický rozhodčí, pan Duncan Craig. Benji nastoupil v pracovní třídě a jelikož byl pan rozhodčí přísný, získal VD 2 - ze tří psů (V1, CAC, resCACIB Yulko Brakemon - gratulujeme Martině Srbové a Radce Popkové, VD3 Speggle-Waggel´s Xavier). No a v neděli nám všichni odřekli kokr procházku neb bylo ošklivo...
 
foto Petr Studeník (www.cockerclub.cz)
 
 
28.4.2010
Panička má špatné svědomí, že Benjiho kvůli práci zanedbávala, takže tenhle týden jsme tu v Krči, tu (dnes) v Cholupicích - a moc si to užíváme. Všimněte si obzvlášť fotek z Cholupic, kde Benji slídí za zajíci a přehídne srnce...
 
26.4.2010
Hlásíme, že jakztakž žijeme a že se Lucčinou zítřejší divadelní premiérou zase vracíme k normálu, tj pojedeme na výstavu, cvičit, na výlet...a už se moc těšíme. Poslední volno jsme měli předminulý víkend (teda jen v neděli), tady pár jarních fotek, od zítřka jsme z divadelních krys zase lovci!
 
6.4.2010
Velikonoce jsme strávili na chatě v Posázaví, chodili na procházky, taky za námi přijel kamarád setr Cedrik, Benji si prohnal pár bažantů a zajíce, prostě idylka. A panička se konečně vyspala a aspoň lehce adaptovala na letní čas.
 
 
27.3.2010
V pátek jsme s Lenkou Polákovou a její Bessinkou vyrazili přes Kolín do Brna, kde nám azyl nabídla Katka od kuřimských bestií Hemziho, Jarina a Cyrila. A pročpak jsme se trmácei do Brna? České výstavy jsou nám málo, a tak jsme v sobotu brzy ráno vyrazily do Polska, na mezinárodku do Katowic. Posuzoval brazilský rozhodčí a chovatel kokrů pan Mauro Anselmo Alves. Výstava byla příjemná, kruhy prostorné, lidi kolem nich fajn, dorazili i další Češi (Bret a Amanda pod Dědkovou horou) i Slováci (Ivory Ivy zo Zámeckého Parku) - ale pro mě největší bombou byla účast barevňáků - jednobarevných bylo jen pár, zato snad 40 barevňáků a jeden hezčí než druhý, neviděla jsem jediné zvíře, které by se mi vyloženě nelíbilo. S námi v pracovní třídě nastoupil nádherný modrý Bleper´s Trafalgar a zaslouženě získal CWC, Benji pak V2 a pochvalu od pana rozhodčího ( a když pan Mauro konstatoval, že ten pes musí mít v rodokmenu Lynwatery, protože je to na něm vidět, málem jsem praskla pýchou. Mně holt stačí málo.). A jak dopadli naši spolujezdci? Hemzi ze Stříbrné uličky dostal v  otevřené třídě CWC a dál dokonce CACIBa - gratulujeme!!! Bessina alias Bětuška z Dubolky získala ve třídě mladých CWC a pochvalu a Cyril alias Westerner Take Me High získal V4. Až na dlouhou a úmornou cestu se nám výstava líbila - řekla bych, že do Polska se budeme ještě vracet.
nové fotky od Radky Popkové - děkujeme!
  
 
22.3.2010
Uplynulý víkend jsme prožili v Brodě nad Dyjí, zaječím a kokřím ráji. Tentokrát se sešli 4 kokři - a každý jinak barevný. Oranž Benji, modrá bělouška Bessinka, sobolí bělouš Cyril a zlatá Barsa.
Počasí nám přálo, Benji přijel šťastný jako blecha a vylítaný - v běhu za zajíci na vinohrad a zpět nejspíš překonal světový rekord.Jen ten aport prostě jeho oblíbená disciplína nebude.
 
 
14.3.2010
V neděli jsme se po dlouhé době vydali na výlet s Terkou a Cedrikem. Nedbali jsme katastrofických předpovědí počasí a vyjeli do Berouna, odkud jsme to vzali přes Chýňavu do našeho "oblíbeného" Nižboru, pak přes Zdejcinu opět do Berouna, celkově jsme ušli asi 25 km, do kopce a z kopce, místy dost náročným mokrým sněhem, na většině míst ale už po listí či bahnem. Nohy bolely, ale radost to tedy byla velká, zas jen tak jít dopředu, s věrným psem motajícím se pod nohama anebo odbočujícím do lesa (kluci byli celou dobu hezky na šňůře, všude byla spousta stop a oba žádostivě natahovali rypáky směr hustá křoví - a měli smolíka). Tentokrát jsme žádou zvěř, živou či mrtvou, nepotkali. Jen na konci cesty, před Berounem, před námi šla paní s bílým obrpsem, snad čuvačem. Pořád se ohlíželi, naštěstí na nás nikde nepotkali, aby se kluci mohli zkamarádit. Byl to fajn den - a ani to počasí nebylo tak hrozné, sněhová bouře přišla až v noci.
 
 
9.3.2010
Tohle měly být jarní fotky. No, nějak to nevyšlo:-))), ale kluci si to užili i tak.
Jinak - pilně pokračujeme v obedience. Zjišťujeme, co všechno neumíme (chůze u nohy, vlastně ani povel k noze), jiné věci nám jdou (vysílání do čtverce, identifikace a aport napachovaného dřívka) a hlavně nás to oba moc baví. Díky hlavně Kristýně Másílkové, která je pro nás ta nej trenérka!
 
 
 
Čas letí - v pondělí 22. února oslavil náš úžasňák, pan Benji, své třetí narozeniny. Všechno nejlepší, hodně zajíčků, piškotů, běhání po poli a taky zdraví a nadále neutuchající chuť do života!
 
  
 
 
19.2.2010
Konečně jsem se dostala k fotkám z víkendu- z procházky s kamarády v Průhonicích a solo procházce do Modřasné rokle.Fotky zde.
 
zleva: Aranka, Chuck, Benji, Jessika, Sendy
 
14.2.2010
Dnes jsme byli na naší první lekci obedience u Kristýny Másílkové. Moc se nám to líbilo, cvičení samo i noví spolužáci - doufejme, že nás nadšení nepřejde a budeme dál pokračovat. Benjimu to šlo skvěle, panička je klasicky kapku nešikovná, pohybové kreace byť má jít jen o uvolněnou chůzi prostorem, jí zkrátka dvakrát nejdou. Ale bylo to fajn, už se těšíme, až vyrazíme zase a mezitím si budem cvičit doma.
 
11.2.2010
Černá a zlatá kokří štěňata po vynikajícíh rodičích nabízí CHS Shanti Navaro. Více info - www.shantinavaro.xf.cz
 
 
7.2.2010
Včera jsme zahájili výstavní sezonu - zajeli jsme do Brna na DuoCACIB. Kokry posuzovala paní Smržová, Benji v pracovní třídě získal moc pěkné ohodnocení V2 za svým polobratrem, trikolorem jménem The Satan Skar Line Colour Range.Gratulujeme úspěšným - naší kamarádce Amálce od Modřínku k res CACu i všem ostatním!
   
za fotky děkuji Štěpánce Gorčíkové
 
5.2.2010
Skvělá zpráva nám přišla z laboratoře Antagene - Benji byl testován na FN a je clear - tj jeho potomci mohou být nejhůř přenašeči, potomci s čistou fenkou pak budou čistí po rodičích a nebudou se muset testovat!
Benji je tedy FN clear, prcd PRA clear a kyčle má 0/0.
 
 
29.1.2010
Poslední volnou černou fenku po špičkových rodičích má naše spřátelená CHS Moonlight Valley . Malé Fly jsou 3 měsíce a vypadá více než slibně:-). Více informací na stránkách CHS.
Nechcete ji? Přednost mají zájemci o chov avýstavy.

 

 
 
22.1.2010
Krásnou fotku Benjiho výstavně veleúspěšného pradědečka Pipera (Lochdene Bagpiper) nám poslala jeho panička Gertrude. Piper oslavil v prosinci 10. narozeniny - a je to pořád ohromný frajer:-)
Na fotce je na procházce ve vídeňských lesích (asi něco jako náš oblíbený Krčák)
 
 
 
 
21.1.2010

Naše spřátelená CHS Z Dubolky má nové stránky

 
 
18.1.2010
Včera jsme navzdory sněhové záplavě vyrazili s Ingrid a Sendy a Kristýnou a Indiánem do Krče. Původně byla plánována procházka ve větším obsazení - minimálně o 7 psů víc, ale motoristům se nepodařilo vyjet. Jak vidíte, Benji potupně vyfasoval obleček  - bez něj by byl při srsti, kterou momentálně má, byl absolutně nepohyblivý, čerstvý sníh se sakra lepí. Takže -  Benji ala pudl a jeho přátelé:-)
 
11.1.2010
Konečně jsem nahrála pár fotek z výletu na Cukrák a taky z momentální sněhové záplavy... Najdete je ZDE
 
  
2.1.2010
Nový rok začal procházkami - včera deštivou a mlhovou v Krčáku (ale zas jsme potkali Janu P. s Borkem, takže to byly fajn cca 3 hodinky intenzivního slídění - psi - a kecání - my) a dnes jsme s Beou vyrazili na výlet z Černošic přes Cukrák na Jíloviště a do Všenor, všude plno sněhu, prostě paráda...Tak snad bude celý rok obdobně pěkný:-)
 
 
Rok 2009 je za námi - a nebyl to až tak špatný rok. Odstěhovali jsme se do skorovlastního bytečku, takže Benji už  oficiálně spí v posteli a na křesle a ignoruje pelíšek. A panička je vlastně ráda, protože krásně hřeje.
Benji na výstavách získal samé výborné, plus jeden CAC a jeden resCAC, dospívá nejen do krásy, ale celkově - je ovladatelnější, začal aportovat - a hlavně z nás už je opravdu sladěná dvojka, přesně víme, co ten druhý udělá, dospěli jsme do ideálního stavu pán - pes, plného respektu a porozumění, konečně jsme se dokonale sladili, nechceme od druhého nemožné:-). Benji taky složil zkoušku BZ a je připravený na BZH, ve výcviku ale rozhodně pokračujeme. Prvně se loni dostal i do praxe, na honu prokázal, že je platným pomocníkem (i když stále poněkud ztřeštěným a hyperaktivním, ale za to jsem vlastně ráda). Potkali jsme spoustu nových kamarádů, často a rádi vídali i ty staré a oblíbené, ušli spolu s nimi i sami několik set kilometrů (a nedošli jeden long, ale co z toho:-) ), zažili spoustu všednodenních dobrodružství, jaká se dají zažít jen se psem po boku. Byl to fakt fajn rok. Díky za něj a za každý další den s Benjim a psy vůbec.